Primul card cashback în Moldova: maib şi Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA
TOTUL DESPRE CARDURILE GAMA

Primul card cashback în Moldova: maib şi Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată gama

Chişinău, 01 decembrie anul 2020

Maib a prezentat o serie unică de carduri bancare gama emise sub egida sistemului internaţional de plăţi Mastercard. Noua serie de carduri gama nu are analog pe piaţa Republicii Moldova şi acordă clienţilor băncii un şir de avantaje unice. Astfel, cardul oferă posibilitatea de a primi cashback garantat atât de la bancă, cât şi de la parteneri pentru plăţile zilnice în unităţile comerciale şi de prestări servicii. Totodată, deţinătorul de card poate utiliza nu doar mijloacele financiare proprii, dar şi resursele liniei de credit cu o perioadă de graţie de până la 60 de zile, deschisă la solicitare. În afară de aceasta, pentru noile carduri vor fi disponibile serviciile Premium, ce oferă titularului cardului privilegii speciale.

În prima etapă pentru utilizatori vor fi disponibile două carduri, ce combină funcţia de card de debit şi card de credit - gama universal şi gama premium. Ambele carduri sunt dotate cu tehnologia de plată fără contact Mastercard, care oferă mai multă siguranţă plăţilor şi asigură confort maxim utilizatorilor.

Toate cardurile din această serie sunt realizate într-un design luminos şi memorabil, care este inspirat de muzică. Seria gama înglobează o întreagă orchestră, deoarece fiecare tip de card are propriul său sunet şi reprezintă un anumit instrument muzical. Astfel, gama Universal este un card ce întruchipează rafinamentul unei vioare, iar gama premium – măreţia unui pian. 

“La crearea noului produs, ne-am gândit mai întâi de toate, că, pe lângă beneficiile funcţionale tangibile, cardurile noastre ar trebui să trezească clienţilor emoţii speciale. Şi aici muzica a devenit sursa noastră de inspiraţie. gama este o serie unică în care fiecare client va găsi un card de plată care se va potrivi cel mai bine necesităţilor sale individuale. Tot ce trebuie de făcut, este să alegeţi sunetul potrivit şi să vă bucuraţi de cardul cu o linie de credit, cu cashback garantat şi servicii Premium. Per ansamblu, maib propune clienţilor săi cele mai noi tehnologii, servicii şi produse. Punem accent pe dezvoltarea plăţilor fără numerar în unităţile comerciale şi de prestări servicii, investind permanent în infrastructura sistemului de plăţi, deoarece este o metodă de plată convenabilă şi sigură, ceea ce este foarte important în situaţia actuală”, a precizat Aliona Stratan, prim-vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al maib.

Utilizând cardurile gama la achitarea cumpărăturilor în magazine sau online, clientul maib va primi cashback garantat în valoare de 0,5% din suma achiziţiei. Totodată, acesta va beneficia de cashback suplimentar pentru plăţile în reţeaua partenerilor comerciali ai băncii. Cashback-ul se va calcula atât pentru plăţile efectuate în Moldova, cât şi în străinătate.

În plus, cardul gama premium oferă privilegii unice în aeroporturi. În special, deţinătorii cardului vor avea acces gratuit şi nelimitat în sălile de aşteptare Mastercard Lounge şi Lounge Key. 

„Pe an ce trece observăm că interesul moldovenilor pentru plăţile fără numerar este în continuă creştere. Şi ne bucurăm că, împreună cu partenerul nostru de încredere, maib, lansăm pe piaţa moldovenească un nou produs, care va acorda şi mai multe beneficii clienţilor băncii şi va deveni un stimul suplimentar pentru trecerea la un stil de viaţă fără numerar. Sunt sigură, că utilizatorii vor aprecia pe deplin combinaţia dintre stilul unic şi funcţionalitatea noii serii gama ”, a declarat Irina Untilă, Director Regional Mastercard în Moldova.

Cererea de emitere a cardului poate fi depusă în orice sucursală a maib. Nu se aplică nicio taxă de emitere a cardului, iar taxa lunară de deservire  va fi de 30 de lei (gama universal) şi 100 de lei (gama premium). De asemenea, primul an de deservire va fi gratuit pentru cardurile emise până la 30 iunie 2021. 

De asemenea, gama de servicii va fi suplinită cu aşa funcţionalităţi, precum alimentarea cardurilor gama de pe cardurile altor bănci, transferuri de bani gratuite între carduri, posibilitatea de a solicita o linie de credit din aplicaţia mobilă a băncii şi multe alte opţiuni care vor deschide noi oportunităţi pentru deţinătorii cardurilor gama .
 
### 

Maib este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. Maib este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, Maib deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi. 

În anul 2020, maib a fost desemnată Cea mai Bună Bancă din Moldova de experţii concursurilor organizate de prestigioasele publicaţii Finance Central Europe şi de Global Finance, precum şi deţinătoarea trofeului ”Best Digital Bank Moldova”, conform clasamentului Global Banking and Finance Review, prestigioasa publicaţie internaţională dedicată finanţelor. 

Mastercard (NYSE: MA) este o companie tehnologică globală din industria plăţilor. Misiunea noastră este să dezvoltăm şi să fortificăm o economie digitală, care oferă priorităţi tuturor şi oriunde, prin intermediul tranzacţiilor sigure, simple şi accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date şi reţele sigure, parteneriatele şi energiile noastre, oferim soluţii şi inovaţii care ajută oamenii, instituţiile financiare, guvernele şi afacerilor să-şi realizeze cel mai mare potenţial. Cultura noastră şi acţiunile întreprinse atât în cadrul companiei, cât şi în afara ei sunt determinate în funcţie de coeficientul de decenţă (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 ţări şi teritorii şi creăm o lume durabilă care oferă oportunităţi nepreţuite pentru toată lumea. www.mastercard.com
 
 

ALTE POSTĂRI