Primul card cu CASHBACK din Moldova

Întrebări și răspunsuri

1. Ce este atât de special și inovativ în cardurile din seria gama emise de maib?

  • In primul rând - programul de loialitate, care oferă cashback la cumpărăturile cu cardul în țară și peste hotare.
  • Un alt moment frumos cardul de debit, se transformă ușor într-un card de credit
  • Alt avantaj - serviciul Alimentarea gratuita cu mijloace bănești din conturile de card deschise în alte bănci comerciale din Moldova
  • Iar clienții care aleg cardurile gama premium vor putea beneficia de vizite gratuite si nelimitate in sălile de așteptare Mastercard Lounge și Lounge Key.

2. De ce cashback profită clientul cardului gama? (Rețea de Partenerii)

Rețeaua comercianților parteneri cuprinde diferite domenii - sănătate, restaurante, asigurări, cosmetice, electrocasnice, îmbrăcăminte, librării, benzinării, si multe altele.
Lista partenerilor este în permanentă creștere, iar la moment avem peste 350 de parteneri, care oferă cashback pentru cumpărăturile efectuate cu cardurile din seria gama.
Sunt parteneri care oferă 3%, 5%, alții 7%, 10% procente din valoarea tranzacțiilor efectuate, avem comercianți parteneri generoși care oferă cashback și de 15%.

3. Clientul beneficiază de cashback doar din partea partenerilor?

Aici există două posibilități de a primi cashback. Fie acordat de comercianții Parteneri, aici vorbim de un cashback de până la 15% din valoarea cumpărăturilor. Însă dacă achitarea este efectuată la un alt comerciant, care nu este partener cashback cu maib, atunci clientul are un cashback garantat din partea băncii în mărimea 0,5% din valoarea cumpărăturii. Cashback-ul calculat pentru achitările efectuate în luna precedentă, va fi transferat în contul de card după data de 15 a lunii imediat următoare.

4. Care este procedura de a comanda un card în maib sau a primi cardul?

Fie clientul se prezintă cu actul de identitate la orice sucursală maib, fie comanda se face direct prin aplicația maibank. În ambele cazuri clientul poate solicita Serviciul de livrare a cardului la domiciliu la adresa indicată.
Astfel, noi maib vă asigurăm cu tot necesarul de la distanță și fără necesitatea de a face un drum la bancă și evitați să stați la rând.
Serviciul unic de livrare a cardului este posibil pe întreg teritoriul țării. Cardul ajunge direct la ușa clientului la un clic distanță. Din momentul plasării comenzii, în doar 3 zile puteți profita la maxim de toate beneficiile cardului gama.

5. Colecția de carduri gama presupune 3 carduri diferite, care este specificul acestora?

Colecția de carduri gama, este reprezentată de cardurile pentru necesitățile primare ce combină toate beneficiile – gama start, gama universal și gama premium. Latura comună pentru toate cardurile este că toate sunt din linia cardurile Premium de la Mastercard.

Dacă vorbim despre diferențele practice, atunci:

  • gama start – este creat în primul rând pentru toți ce primesc sau își doresc să primească salariul la maib. Chiar dacă cardul tău salarial este de la altă bancă, absolut liber și fără nici un comision poți transfera banii la cardul gama start, iar ulterior utilizezi la maxim toate beneficiile liniei gama.
  • gama universal – este creat pentru toți iubitorii de a face cumpărături la orice ocazie. Cei care utilizează posibilitățile plăților online la nivelul critic.
  • gama premium – este cardul ideal pentru cei care nu-și închipuie existența fără călătorii. La fel ideal se completează în portmoneul persoanelor de afaceri, deoarece cu siguranță deplasările sunt un subiect separat pentru ei. Din acest motiv serviciul Key Lounge/Mastercard Lounge este o adevărată descoperire în cursele de lungă durată.

6. Care sunt tarifele pentru deservirea cardurilor de debit gama și comisioanele pentru diferite tranzacții?

  gama start gama universal gama premium
Valuta cardului MDL MDL / USD / EUR MDL / USD / EUR
Taxa de emitere 0 0 0
Taxa lunară de administrare 15 30 / 1,5 / 1,5 100 / 5 / 5
Retragere de la bancomat maib 0 0,6/ 0,03 / 0,03 0,6 / 0,03 / 0,03
Retragere de la bancomatul altor bănci din RM 0,5%+20 0,5%+20 / 0,5%+1 / 0,5%+1 0,5%+20 / 0,5%+1 / 0,5%+1
Retragere la ghișeu fără prezentarea cardului 1% 1% 1%
Emiterea unui card nou pe motiv de pierdere/furt/deteriorare 30 30 / 1,5 / 1,5     100 / 5 / 5


Există oferte sau condiții speciale, care ar putea influența costul unui card din colecția gama?

Angajații companiilor, care își primesc salariul pe un card emis de maib, inclusiv pe un card gama, beneficiază de condiții preferențiale la emitere și deservire:

  gama start gama universal gama premium
Valuta cardului MDL - MDL / USD / EUR
Taxa de emitere 0 - 0
Taxa lunară de administrare 0 - 20 / 1 / 1
Retragere de la bancomat maib 0 - 0,6 / 0,03 / 0,03
Retragere de la bancomatul altor bănci din RM 0,5% + 20 - 0,5%+20 / 0,5%+1 / 0,5%+1
Retragere la ghișeu fără prezentarea cardului 1 - 1%
Emiterea unui card nou pe motiv de pierdere/furt/deteriorare 30 - 20 / 1 / 1


Pentru mai multe detalii privind tarifele și comisioanele aferente cardurilor gama, îți recomandăm să accesezi următorul link.

În același timp, maib organizează, periodic, promoții pentru diferite produse bancare. Urmărește zilnic pagina web oficială maib, pagina dedicată gama sau paginile de FACEBOOK și INSTAGRAM pentru a afla primul despre cele mai noi oferte promoționale.